Jungle Bird – recept na exotický drink, kde nechýba rum, campari a samozrejme ananás

Erik Havlík
19. januára 2024 0
Jingle Bird - dva poháre tiki koktejlu s rumom a ananásom

Jungle Bird je exotický kokteil, ktorý kombinuje sladké a horké chute s tropickým nádychom. Za všetkým tým stojí hlavne kombinácia tmavého rumu a Campari. Vyskúšajte si doma pripraviť tento netradičný Tiki koktejl. Jeho príprava vôbec nie je náročná, zaberie vám len pár minút. Prečítajte si recept a inšpirujte sa videom na konci.

Jingle Bird - dva poháre tiki koktejlu s rumom a ananásom

  • chuť: kombinácia sladkej a tropickej chuti ananásu, vyváženej horkosti Campari a bohatej hĺbky tmavého rumu. Citrónová šťava potom pridáva drinku pridáva sviežu kyslosť, čo celkovo vytvára komplexný a osviežujúci nápoj
  • doba prípravy: približne 3 až 5 minút, vrátane miešania a servírovania
  • obťažnosť: stredná – vyžaduje presné dávkovanie niekoľkých rôznych ingrediencií a dôkladné miešanie
  • hlavný alkohol: tmavý rum, veľmi dôležité je aj Campari
  • typ pohára: podáva v pohároch typu „tiki“ alebo v nízkom pohári (Old Fashioned glass) – tento typ pohárov dokáže zdôrazniť exotický charakter nápoja a umožňuje dostatočný priestor pre ľad a ozdoby

Zaujímavosti a pár slov o histórii koktailu Jungle Bird

Jungle Bird, s jeho exotickým pôvodom a unikátnou chuťovou profiláciou, je kokteilom so zaujímavým príbehom. Drink vznikol už v roku 1978 v hoteli Hilton v malajskom Kuala Lumpur pôvodne ako súčasť exotického menu hotela zameraného na atraktívne a inovatívne kokteily. Jeho vytvorenie sa spája s nárastom popularity tiki barovej kultúry, ktorá svojim exotickým a dobrodružným charakterom oslovila naozaj veľké množstvo ľudí po celom svete.

Jungle Bird sa odlišuje od typických tiki kokteilov svojou jedinečnou ingredienciou – Campari. Tento taliansky horký likér bol na tú dobu naozaj nezvyčajným výberom pre tiki nápoje, ktoré boli tradične sladšie a bez horkých tónov. A práve Campari dodáva Jungle Bird jeho charakteristickú horkastú chuť, ktorá vyvažuje sladkú ananásovú šťavu a bohatosť tmavého rumu.

V posledných rokoch došlo k opätovnému oživeniu záujmu o tento kokteil. Čo je inak dôsledok výraznejšieho záujmu o klasické a historické nápoje. Jungle Bird sa tak stal obľúbenou voľbou pre tých milovníkov kokteilov, ktorí hľadajú niečo netradičné a odlišné od bežných tropických miešaných nápojov.

Ingrediencie

  • 45 ml tmavý rum (napríklad Plantation Original Dark)
  • 25 ml Campari
  • 45 ml čerstvej ananásovej šťavy (alebo džúsu)
  • 15 ml čerstvej limetkovej šťavy
  • 15 ml cukrového sirupu
  • ananásový klin alebo lístok na ozdobu
  • ľad

Postup prípravy

  • do šejkra naplneného ľadom pridajte tmavý rum, Campari, ananásovú šťavu, limetkovú šťavu a cukrový sirup
  • dobre pretrepte
  • preceďte do pohára naplneného ľadom
  • nakoniec zdobte ananásovým klinom alebo lístkom

Video

Nakoniec ešte sľúbená krátka názorná ukážka prípravy Jungle Bird:

Cocktail of the Month | Jungle Bird


Ako sa vám páčil článok?
5/5 - (1 vote)
Autor článku
Erik Havlík

Predstavte si všetky tie nekonečné možnosti, ktoré whisky ponúka. Zmapovať ich, je teda poriadna fuška. A keďže dobrá whisky mi nikdy nebola cudzia, na túto úlohu som sa s „malou dušičkou“ podujal v rámci Alkotipu ja. Aj vďaka tomu mám teraz neustály prísun nových a nových fliaš, ktoré môžem ochutnať a sprostredkovať vám svoje dojmy. Škótske single malt? Írske jemnučké whisky? Bourbony? A čo ostatný svet? To všetko sa vám pokúsim v dohľadnej dobe predstaviť čo najdetailnejšie. Apropo a viete, že whisky patrí medzi najvýnosnejší artikel medzi alternatívnymi investičnými príležitosťami? Trochu sa v tom orientujem a celkom rád sa s vami podelím o tipy na fľaše, ktoré z tohto pohľadu vyzerajú naozaj zaujímavo.

Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.