Jungle Bird je exotický kokteil, ktorý kombinuje sladké a horké chute s tropickým nádychom. Za všetkým tým stojí hlavne kombinácia tmavého rumu a Campari. Vyskúšajte si doma pripraviť tento netradičný Tiki koktejl. Jeho príprava vôbec nie je náročná, zaberie vám len pár minút. Prečítajte si recept a inšpirujte sa videom na konci.
- chuť: kombinácia sladkej a tropickej chuti ananásu, vyváženej horkosti Campari a bohatej hĺbky tmavého rumu. Citrónová šťava potom pridáva drinku pridáva sviežu kyslosť, čo celkovo vytvára komplexný a osviežujúci nápoj
- doba prípravy: približne 3 až 5 minút, vrátane miešania a servírovania
- obťažnosť: stredná – vyžaduje presné dávkovanie niekoľkých rôznych ingrediencií a dôkladné miešanie
- hlavný alkohol: tmavý rum, veľmi dôležité je aj Campari
- typ pohára: podáva v pohároch typu „tiki“ alebo v nízkom pohári (Old Fashioned glass) – tento typ pohárov dokáže zdôrazniť exotický charakter nápoja a umožňuje dostatočný priestor pre ľad a ozdoby
Zaujímavosti a pár slov o histórii koktailu Jungle Bird
Jungle Bird, s jeho exotickým pôvodom a unikátnou chuťovou profiláciou, je kokteilom so zaujímavým príbehom. Drink vznikol už v roku 1978 v hoteli Hilton v malajskom Kuala Lumpur pôvodne ako súčasť exotického menu hotela zameraného na atraktívne a inovatívne kokteily. Jeho vytvorenie sa spája s nárastom popularity tiki barovej kultúry, ktorá svojim exotickým a dobrodružným charakterom oslovila naozaj veľké množstvo ľudí po celom svete.
Jungle Bird sa odlišuje od typických tiki kokteilov svojou jedinečnou ingredienciou – Campari. Tento taliansky horký likér bol na tú dobu naozaj nezvyčajným výberom pre tiki nápoje, ktoré boli tradične sladšie a bez horkých tónov. A práve Campari dodáva Jungle Bird jeho charakteristickú horkastú chuť, ktorá vyvažuje sladkú ananásovú šťavu a bohatosť tmavého rumu.
V posledných rokoch došlo k opätovnému oživeniu záujmu o tento kokteil. Čo je inak dôsledok výraznejšieho záujmu o klasické a historické nápoje. Jungle Bird sa tak stal obľúbenou voľbou pre tých milovníkov kokteilov, ktorí hľadajú niečo netradičné a odlišné od bežných tropických miešaných nápojov.
Ingrediencie
- 45 ml tmavý rum (napríklad Plantation Original Dark)
- 25 ml Campari
- 45 ml čerstvej ananásovej šťavy (alebo džúsu)
- 15 ml čerstvej limetkovej šťavy
- 15 ml cukrového sirupu
- ananásový klin alebo lístok na ozdobu
- ľad
Postup prípravy
- do šejkra naplneného ľadom pridajte tmavý rum, Campari, ananásovú šťavu, limetkovú šťavu a cukrový sirup
- dobre pretrepte
- preceďte do pohára naplneného ľadom
- nakoniec zdobte ananásovým klinom alebo lístkom
Video
Nakoniec ešte sľúbená krátka názorná ukážka prípravy Jungle Bird:
Článok je zaradený do kategórie: Drinky z likérov, Drinky z rumu
Mohlo by vás zaujímať
- Casino koktail - recept na klasický staromódny ginový drink (do 3 minút hotovo)
- Sidecar je excelentný koktail s koňakom - pozrite si recept na klasiku miešaných nápojov
- Grasshopper - recept na očarujúci zelený likérový koktail so smotanou
- Godfather - recept na elegantný drink z whisky a amaretta (1 minúta)
- Beton, alias becher-tonic - recept na originálny český drink, ktorý je za minútku hotový
- Singapore Sling - recept na tradičný koktejl s exotickým nádychom (5 minút)
- Alžírska káva - naša obľúbená kávová maškrta s vaječným likérom a šľahačkou (kompletný recept)
- Bavorák drink - rýchly recept na obľúbený ČR & SR nápoj (2 minúty)
- Bramble je ikonický kokteil z ginu a černicového likéru - recept a jeho príprava (5 minút)
- Horúce talianske Bombardino - ingrediencie a postup ako na to (5 minút)