Deadhead Chocolate Rum nie je vlastne rum v pravom slova zmysle, nemá totiž potrebnú silu – má „len“ 38%. Je to vlastne rumový elixír a ochutený rum (v tejto kategórii je napríklad aj obľúbené malibu). Tento čokoládový rum sa destiluje (Pot still) zo zmesi v zložení trstinová melasa, šťava z trstiny a čokoládový likér. Následne zreje 6 rokov v sudoch po sherry.
Vlastnosti rumu a skúsenosti s ním
Ľahký rum (rumový likér) definuje zaujímavá vôňa s s tónmi kávy, karamelu a kakaa. Chuť je bohatšia – okrem tradičných rumových chutí zaujme silnejšie kakao, ale aj sladká čerešňa a viac vanilky. Dochuť je potom trochu korenistá, no stále decentná.
Krátke zhodnotenie
Zaujímavý rum s príchuťou horkej čokolády budete popíjať z originálnej fľaše – vyzerá ako vysušená hlava opice. Do zbierky tiež odporúčame hlavný produkt značky – Deadhead rum 6y. Ten je pre zmenu vo fľaši v podobe vysušenej ľudskej tsantsa hlavy.
Výhody
- originálna fľaša
- zaujímavá chuť - čoko rumový likér
Záver recenzie: Čokoládový rum pre priaznivcov nezvyčajných chutí... a nezvyčajných fliaš. Táto sa v bare určite bude vynímať.
Vlastnosti
Deadhead Chocolate Rum | |
---|---|
Cena | 42,90 € |
Cena za jednotku | 0,00 €/l |
Značka | Deadhead |
Objem fľaše (l) | 0,70 |
Balenie | Čistá fľaša |
Pôvod rumu | Mexiko |
Fľaškovaný | Mexiko |
Štýl | Elixir, Infused |
Typ (hlavná zložka) | Melasa |
Obsah alkoholu (%) | 35,0 |
Doba zrenia (rokov) | 5 |
Štýl zrenia | Tropické |
Zrenie-typ suda | Vypálený dub |
Farba | Tmavá |
Chuť | Vanilka, Čokoláda, Čerešne, Káva, Kakao |
Vôňa | - |
Čo o Deadhead Chocolate Rum píše eshop
Liehovar bol založený vo Veracruze v Mexiku v roku 1945. Túto značku vytvoril Kim Brandy. Rum je destilovaný zo zmesou melasy, čokoládového likéru a šťavy z cukrovej trstiny,...
Vývoj ceny Deadhead Chocolate Rum
Mohlo by vás zaujímať
- Ron La Progresiva de Vigia 8 - ľahká kubánska rumová limitka (recenzia)
- Dos Maderas Atlantic - ako chutí rumová novinka s finišom v ex-sherry od osvedčenej značky zo Španielska?
- Admiral Rodney HMS Formidable je najťažší kolónový rum v produktovom rade značky
- Clément Rhum 10y - agricole rum z Martiniku (recenzia)
- Deadhead Rum 6y - rum zo „sušenej hlavy“ som naozaj ešte nepil, ako teda chutí?
- El Dorado 15 - vstup do sveta typických guyanských rumov
- Navy Island XO Reserve Port Cask Finish - jamajka blend finišovaný v sudoch po portskom (recenzia)
- Papa's Pilar Rye Whiskey Barrel Finished Rum - blend karibských rumov s finišom po ražnej whisky
- Worthy Park Single Estate 12 Y.O. - ako chutí dvanásťročný rum z Jamajky?
- Foursquare 2011 - 22. vydanie Exceptional Cask Selection, ako chutí tento ročníkový bajan rum?