Frosé, ako sa familiárne hovorí koktejlu Frozen Rosé, je osviežujúci mrazený nápoj, ktorý je perfektný najmä počas letných mesiacov. Tento drink kombinuje eleganciu ružového vína (rosé) s chladivým pôžitkom mrazených kokteilov. Prečítajte si návod ako na jeho prípravu, aby ste sa ním mohli popýšiť pred návštevou či na sociálnych sieťach.
- chuť: osviežujúca a ľahko sladká, kombinuje príjemnú sviežosť rosé vína s jemnou sladkosťou ovocia a cukrového sirupu
- doba prípravy: 6 hodín alebo aj na celú noc treba nechať víno zmraziť + 5 až 10 minút na mixovanie a servírovanie
- obťažnosť: nízka. Frosé koktail je jednoduchý na prípravu, ale vyžaduje plánovanie dopredu kvôli potrebe zmraziť víno, samotná príprava v mixéri je potom veľmi rýchla a jednoduchá.
- hlavný alkohol: ružové „Rose“ víno
- typ pohára: Frosé sa najlepšie podáva v širokých pohároch na víno (napríklad tieto) alebo rovno poháre na ľadovú triešť, ktoré umožňujú ľahké pitie a zároveň zvýrazňujú vizuálnu príťažlivosť nápoja
Pár zaujímavostí o Frosé
Frosé je relatívne nový kokteil, ktorý sa objavil a rýchlo získal popularitu až v poslednom desaťročí. Tento nápoj sa stal hitom predovšetkým v letných mesiacoch. Práve vtedy totiž ľudia hľadajú osviežujúce a esteticky príťažlivé spôsoby, ako si vychutnať tradičné ružové víno. Jeho vznik sa spája s trendom mrazených kokteilov a rastúcou popularitou rosé vína, ktoré sa stalo symbolom letnej elegancie a uvoľneného štýlu. Frosé ideálne spája tieto dva trendy, ponúkajúc chutný, chladivý a fotogenický nápoj, ktorý sa rýchlo stal obľúbeným aj na sociálnych sieťach.
Okrem toho, že je Frozen Rosé atraktívnym nápojom pre jeho vizuálny vzhľad, jeho popularita je tiež posilnená jeho jednoduchosťou prípravy. Čo umožňuje ľahko experimentovať s rôznymi prísadami a prispôsobiť chuť individuálnym preferenciám. Od jeho vzniku vznikli rôzne variácie Frosé, pričom niektoré verzie zahŕňajú pridanie iného ovocia, byliniek alebo dokonca šumivého vína na vylepšenie chuti či estetického stvárnenia.
Ingrediencie
- 1 fľaša (750 ml) ružového vína, napríklad tento Cabernet Sauvignon rosé
- 2 až 3 lyžice cukrového sirupu (podľa chuti)
- 1/4 šálky (60 ml) čerstvej citrónovej šťavy
- čerstvé jahody alebo iné ovocie – cca 1 šálka (voliteľné)
- ľad
Postup prípravy
- nalejte rosé víno do mrazničky v bezpečnej nádobe a nechajte zmraziť minimálne 6 hodín alebo na celú noc (víno nezmrzne úplne kvôli obsahu alkoholu)
- v mixéri zmiešajte zmrazené ružové víno, cukrový sirup, čerstvú citrónovú šťavu a čerstvé ovocie
- pridajte ešte trochu ľadu a mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu ľadovej drte
- okamžite podávajte v pripravených pohároch
Video
Frosé sa rýchlo stal letným obľúbencom v mnohých baroch a reštauráciách, kde sa servíruje ako chladivá alternatíva k tradičným letným nápojom. Pozrite si teraz krátky videonávod ako si ho ľahko pripraviť aj doma:
Článok je zaradený do kategórie: Drinky z vína
Mohlo by vás zaujímať
- Death in the Afternoon - recept na drsný Hemingwayov koktail (1 minúta)
- Bellini recept osviežujúceho drinku - kombinácii prosecco a broskyňa jednoducho neodoláte
- Vínny strik - jednoduchý recept na ideálny nápoj na leto, za minútku je hotovo
- Klasická červená Sangria - recept na typický španielsky nápoj s vínom a brandy
- Osviežujúce Bowle - tradičný recept, postup (15-20 minút) a pár zaujímavostí
- Mimosa drink - osviežujúci letný nápoj máte za minútku hotový
- Pripravte si Porn Star Martini jednoducho - ingediencie + postup (4 minúty)
- Ako pripraviť Negroni drink - originálny taliansky recept
- Pripravujeme drink Hugo Spritz - recept a návod na prípravu
- Najnovší letný hit Aperol Spritz, ako a do akých pohárov ho namiešať